Colegiul Comercial „Carol I“

104 de ani de învăţământ economic constănţean!

1920-2024

Proiecte/ Parteneriate

Fisa de promovare proiect educativ _Calatorii în România.pdf

 Reuniune  în cadrul Proiectului Multilateral Comenius F.I.V.E.

Prima reuniune  în cadrul Proiectului Multilateral Comenius F.I.V.E. (For An Innovative and Valuable Experience) a avut loc în perioada 11 -17 noiembrie 2012  la  Colegio Carmelitas Sagrado Corazón Ikastetxea, Vitoria-Gasteiz, SPAIN.

Colegiul Comercial Carol I a fost reprezentat de doamna director, prof. Dima Adriana, doamna profesor, Prahoveanu Ioana , coordonator delegat al proiectului, doamna profesor Constantin Margareta, membru în echipa de proiect, doamna profesor Ruien Ana Cristina, membru în echipa de proiect și elevele, Nistor Silvia Gabriela (cls. a X-a D), Rușa Gina Ioana(cls. a X-a G).

La reuniune au participat profesori și elevi din țările partenere în proiect: Spania, Portugalia, Olanda, Polonia, Lituania, Grecia, Bulgaria, Turcia și România.

Proiectul Multilateral Comenius F.I.V.E. (For an Innovative and Valuable Experience) intenționează săofere participanților posibilitatea de a investiga, de a reflecta asupra valorilor pe care, în calitate de cetățeni ai unei Europe comune, doresc să le împărtășească, pentru care sa lupte și pe care sa le dezvolte.

            În vremuri de recesiune - cum ar fi acestea prin care trecem - economia si banii par a fi principalele probleme, in timp ce oamenii joacă un rol secundar. Prin intermediul acestui proiect  dorim să afirmăm importanța  oamenilor ca ființe care trăiesc în legătură cu colegii lor și au nevoie de valori comune pentru a-si construi viața  într-un modechilibrat și armonic.

      Credem cu tărie că valorile pot fi asumate mai ușor dacă au fost trăite și experimentate înainte. Din acest motiv, și concentrându-se asupra cadrului pedagogic al inteligențelor multiple, precum și utilizarea metodologiei actionare asimțurilor, ne-am propus să creăm noi spații unde percepția vizuală, sensibilitatea auditiva, expresie lingvistică, relatiile intrapersonale și interpersonale pot fi utilizate ca surse de experiență.

            Rezultatele ne vor permite să experimentăm și să aplice în mod eficient valorile în viața de zi cu zi în calitate de cetățeni europeni.

Activitățile desfășurate în Spania au urmărit mai multe aspecte precum:

    Planificarea calendarului de  activități care se vor desfășura în perioada următoarea și în cadrul mobilității din România la Colegiul Comercial Carol I Constanța în perioada 24 februarie - 02 martie 2013. 

Pagina întreţinută de: Steliana G.                          - Consultanţă: Adriana M. & Steliana G