Oprea Elena_articol
testimonial Serban Alexandra
Testimonial Topalu Oana

Vizită centre universitare București

         Sâmbătă, 19 martie 2022, elevii Colegiului Comercial „Carol I” Constanța au efectuat o vizită la centrele universitare din București, activitate înscrisă în cadrul acțiunilor Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE), Schema de Granturi pentru Licee Beneficiar: Colegiul Comercial „Carol I” Constanța, titlul subproiectului: „Împreună putem reuși”.

Scopul vizitei a fost prezentarea ofertei educaționale din anul universitar 2022-2023.

Astfel, 90 de elevi ai claselor a XII-a, au vizitat Universitatea Politehnică București și Academia de Studii Economice București.

Primul obiectiv la care au poposit a fost Universitatea Politehnică București, unde au  fost întâmpinați de reprezentanți din cadrul Facultății de Inginerie a Sistemelor Biotehnice, Facultății de Știința și Ingineria Materialelor, Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor. Elevii au vizitat laboratoare, săli de curs, au interacționat cu studenții și profesorii, care au simulat diverse experimente din domeniile studiate.

Al doilea obiectiv al vizitei a fost Academia de Studii Economice București, unde doamna decan Gogoloi Ioana a prezentat oferta educațională și oportunitățile de a studia la ASE. Elevii au luat la cunoștință de existența a 12 facultăți, cu 25 de programe universitare de licență, cu predare în limba română, engleză, franceză, germană, chineză, arabă etc.

Elevii au fost entuziasmați de aceste vizite și au înțeles ce  pași în carieră trebuie să urmeze, ce studii sunt necesare pentru a avea o profesie. În același timp, aceste  vizite au  reprezentat  o modalitate  de orientare spre o profesie potrivită  cu specialitatea studiată în liceu, luând contact direct cu oameni calificați din diverse domenii de activitate. 

Prin această activitate  extracurriculară  s-a urmărit motivarea  elevilor în vederea  înregistrării  unor  rezultate mai bune la învățătură, creșterea  procentului de reușită la examenul național  de bacalaureat.

Invitatie participare_ Pachet 9_Vizita centre universitare Bucuresti.pdf

Invitație la evenimentele din „LUNA PROFESORILOR ROSE”

Evenimente pentru profesori, elevi, studenți, părinți și comunitate

Pentru că povestea Proiectului privind Învățământul Secundar n-ar însemna nimic fără profesorii care oferă sprijin în învățare pentru aproape 300.000 de elevi și studenți ROSE, seria evenimentelor debutează cu „LUNA PROFESORILOR ROSE". Astfel, pe parcursul lunii februarie, veți avea ocazia de a lua parte la o serie de ateliere, dezbateri și cursuri, cu specialiști reputați din sfera educațională:

1.        Atelierul Evaluare pentru învățare în ROSE (3 februarie, ora 18:00) - Prof. Univ. Dr. Romiță Iucu - Universitatea din București, coordonator al Subgrupului pentru Diplomă Europeană din cadrul Grupului FOR EU – Comisia Europeană, & Dr. Ciprian Fartușnic - Cercetător științific la Unitatea de Cercetare în Educație, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Înscrierea pentru atelierul din 3 februarie - se completează formularul disponibil https://www.rose-edu.ro/inscrieri-evenimente-luna-profesorilor-rose/

2.        Atelierul Oportunități de finanțare europeană pentru dezvoltarea profesorilor (7 februarie, ora 16:00) - Lect. Dr. Oana Moșoiu - Coordonator intervenții sistemice, Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă din cadrul Ministerului Educației & Luciana Popescu - trainer și consultant, expert în învățare și facilitator pentru United Nations Volunteers

3.        Atelierul Soluții personale și instituționale în comunitatea ROSE (10 februarie, ora 18:00) - Prof. Univ. Dr. Romiță Iucu - Universitatea din București, coordonator al Subgrupului pentru Diplomă Europeană din cadrul Grupului FOR EU & Dr.Ciprian Fartușnic - Cercetător științific la Unitatea de Cercetare în Educație, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație

4.        Cursul de formare acreditat Educație interculturală (18-20 & 25-27 februarie, ora 16:00) - Gelu Duminică - Sociolog și director al Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună"

5.        Dezbaterea moderată ROSE Talks: Povești reflexive despre mentorat (21 februarie, ora 18:00) - Prof. Univ. Dr. Anca Nedelcu - Cadru didactic al Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității din București -& Prof. Univ. Dr. Romiță Iucu - Universitatea din București, coordonator al Subgrupului pentru Diplomă Europeană din cadrul Grupului FOR EU

6.        Atelierul Îmbunătățirea stimei de sine (25 februarie, ora 18:00) - Prof. Univ. Dr. Anca Nedelcu - Cadru didactic al Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității din București & Gelu Duminică - Sociolog și director al Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună"

Toate evenimentele vor avea loc on-line, pe Zoom. Numărul de locuri pentru fiecare atelier este limitat, din dorința de a permite o dezbatere autentică și constructivă pornind de la temele indicate.

Program activitati remediale ROSE (2).pdf
!Specificatii_laptopuri.pdf
ROSE_metodologie laptop-uri_site.pdf
Program activit remediale ROSE (1).pdf

Pagina întreţinută de: Steliana G.                          - Consultanţă: Adriana M. & Steliana G